Boekarest met kinderen | 15x Uitjes Roemenië

Boekarest is een stad vol geschiedenis en historie. De stad staat vol indrukwekkende gebouwen met ieder een eigen verhaal. Je kunt je eindeloos verliezen in de verhalen over geschiedenis van de stad. Je kunt je blijven verbazen over de mooie bouwstijlen en de interieurs vol pracht en praal. Waarom ga je naar Boekarest met kinderen? En wat zijn de leuke kinderactiviteiten in Boekarest? Iris was er en deelt haar tips!

Wanneer je bezig bent om een stedentrip te plannen is Boekarest in Roemenië waarschijnlijk niet de eerste stad die in je gedachte op komt. Parijs, Berlijn en Lissabon liggen veel meer voor de hand. Maar een stedentrip Boekarest doet echt niet onder voor deze bekendere steden. Begin november kreeg ik de kans om deze toffe stad samen met het enthousiaste team van Experience Bucharest te ontdekken. Boekarest heeft mij enorm verrast en na ruim drie dagen in de stad ben ik er een beetje verliefd op geworden.

In deze uitgebreide blog deel ik mijn tips voor een stedentrip Boekarest met kinderen en geef ik je achtergrondinformatie over deze stad vol verhalen. Maar eerlijk is eerlijk, als je met kinderen op stedentrip gaat wil je natuurlijk ook een beetje kids-fun toevoegen. Dus we beginnen met de kinderactiviteiten!

Stedentrip Boekarest met kinderen

Wij gaan zelf als we op reis altijd op zoek naar een combinatie. Natuurlijk willen we veel van een land of stad zien, maar we willen ook dat onze dochter (4 jaar) het naar haar zin heeft. Daarom heb ik 8 tips voor je op een rij gezet, die van je stedentrip in Boekarest een kidsproof citytrip maken.

Mijn tips heb ik aangevuld met nog een aantal hele leuke ‘local’ tips die Miruna van Kindertrips speciaal voor Reistipsmetkids geselecteerd heeft. Miruna woont in Boekarest en deelt tips voor reizen met kinderen: door Roemenië en vooral in Boekarest.

Boekarest stedentrip

Indrukken van Boekarest

Boekarest is een stad in ontwikkeling. In het centrum van de stad vind je niet heel veel (openbare) speeltuintjes voor kinderen. Ook in de musea wordt nog niet heel veel aandacht besteed aan activiteiten voor kinderen. Maar er zijn echt wel leuke activiteiten voor kinderen te vinden!

Net buiten Boekarest vind je ook een aantal grotere attractie- en amusementsparken. Voor deze blog ben ik vooral op zoek gegaan naar activiteiten die je goed kan combineren met het ontdekken van de stad. Activiteiten die je ’s middags kan ondernemen nadat je ’s ochtends op ontdekkingstocht door de stad bent gegaan.

Boekarest stedentrip

Kinderactiviteiten in Boekarest

Openluchtmuseum Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”

In dit openluchtmuseum zie je boerderijen en andere gebouwen zoals molens en kerken uit verschillende regio’s van Roemenië. Je krijgt in dit mooie park een goed beeld van hoe mensen op het platteland van Roemenië leefden. Verschillende huizen kan je van binnen bekijken.

2. Street art en kinderboerderij Pantelimon

Pantelimon is een heel herkenbare wijk in het noordoosten van Boekarest. Als je vanaf het metrostation de wijk in loopt zie je de herkenbare communistische flats en torens. In de jaren 70 trokken veel boeren vanuit het platteland naar de stad om te werken in fabrieken. Deze fabrieksarbeiders kwamen te wonen in de flats, in deze typische communistische bouwstijl. De betonnen flats zien er allemaal hetzelfde uit, omdat iedereen in eenzelfde huis moet kunnen wonen.

In de jaren 90 werd het leven Pantelimon gekenmerkt door armoede, drugsproblemen en criminaliteit. Inmiddels is er gelukkig wat aan het veranderen in deze wijk en zijn er twee goede redenen om even van de gebaande (toeristische) paden af te wijken en Pantelimon een bezoek te brengen.

De eerste is de art tower. Dit is een watertoren van een voormalig textielfabriek. Nu is het een centrum van kunst en cultuur. Het collectief Make A Point probeert met kunst voormalig industriegebieden nieuw leven in te blazen. Dit doen ze in Pantelimon onder andere door kunstenaars uit te nodigen met kunst verhalen uit de buurt te vertellen. Wanneer je de 170 treden van de Art tower opgeklommen bent heb je uitzicht over het ‘echte Boekarest’. Je ziet de enorme communistische bouwwerken en de street art op de verschillende torens. Ieder kunstwerk vertelt het verhaal van 1 van de gebouwen en het uitzicht hierop is echt zo tof.

Midden in de wijk Pantelimon ligt een hele leuke kinderboerderij: Ferma Animalelor. Je kunt hier spelen en knuffelen met de dieren en als je geluk hebt helpen met het voeden van de dieren. Daarnaast is er veel ruimte om te spelen.

Boekarest stedentrip

Op avontuur in Edenland Park

Wanneer je na een ochtend slenteren door de stad nog veel energie over hebt is een bezoek aan het Edenland Park een aanrader! Dit is een avonturenpark vol outdoor activiteiten. Je kunt er klimmen tussen de boomtoppen, paardrijden en je uitleven in de mooi ontworpen speeltuin. Het park ligt in het bos, dus dit is ook een fijne manier om even te ontsnappen aan de warmte van de stad.

Boekarest met kinderen

De parken

Ontvlucht de drukte en ga het park in om even te ontsnappen aan de drukte in de stad. Herăstrău park is een van de mooiste parken van Boekarest. Je kunt hier picknicken, er zijn verschillende speeltuintjes en je kunt zelfs met een bootje het water op. Perfect plekje voor een middagje ontspanning! In dit park vind je trouwens ook het openluchtmuseum waar je hierboven al over kon lezen. In de zomer zijn er regelmatig (kleine) festivals. Ook vind je er verschillende eettentjes en restaurantjes. Je kunt het park per fiets verkennen door een fiets te huren bij I’velo. Dit park bereik je makkelijk met de metro.

Een andere optie is het Tineretului park (’Parcul Tineretului’ betekent ‘park voor de jeugd’). In het zuidoosten van het park is een speciale kinderstad gebouwd, ‘Orăşelul Copiilor’. Hier zijn grote speeltuinen, trampolines en andere attracties voor kinderen te vinden. (Google Maps)

Het Carol Park is mijn favoriete park van Boekarest. Ga vooral even op zoek naar het platvorm met het monument. Vanaf deze plek geniet van van een mooi uitzicht op onder andere de Belvedère. In het park is ook een klein meer vol vogels en schildpadden. Ook de kleine pub onder de Gogu Constantinescu-brug is een aanrader. Niet ver van Carol Park vind je Fabrica club. Een fijne plek voor pizza. Je wordt hier omringd door mooie street art en buiten hebben ze een kleine speeltuin voor kinderen. (Google Maps)

  • Natural Park Vacaresti werd 1 jaar geleden uitgeroepen tot beschermd gebied. Een wild stukje natuur midden in de stad.
Boekarest stedentrip

Ontspannen in de Therme

Zijn je kinderen echte waterratjes? Of is het een dagje wat minder goed weer. Dan is een bezoekje aan de Therme wel echt de moeite waard. Je kunt hier lekker ontspannen in de verschillende zwembaden. Maar er is ook veel family-fun te vinden, zoals glijbanen en bubbelbaden. De Therme ligt wel iets buiten het centrum, maar met een Uber of taxi zijn ze goed te bereiken.

Boekarest met kinderen

Museum of Senses

Een museum dat al je zintuigen op scherp zet? Het museum of Senses zit vol optische illusies en is een plek (zoals ze het zelf omschrijven) die zowel leuk als educatief, zowel verbazingwekkend als raadselachtig en zowel gek als rationeel is. Het museum prikkelt met verschillende zintuigen en laat je jezelf constant afvragen wat echt is en wat niet!

  • Miruna tipt twee musea als je in Boekarest met kinderen bent. Casa Experimentelor is een house of experiments en het CFR Museum is een spoorwegmuseum.
Boekarest stedentrip

Bonustip: Lichtfestival Spotlight

Een tip waar je (helaas) niet het hele jaar door gebruik van kan maken. Ieder jaar in april vindt in Boekarest het internationale lichtfestival Spotlight plaats. Door de hele stad vind je op zeker 25 plekken lichtinstallaties en projecties en animaties op gebouwen. Mocht je in het voorjaar de stad willen bezoeken, dan is een bezoek aan dit festival de moeite waard.

Extra tips voor Boekarest met kinderen

Op zoek naar een kindvriendelijk restaurants in Boekarest? In de stad zijn Hopgarden en Crayon Club een aanrader. Net iets buiten Boekarest is Prajiturese een bezoek waard. Alle drie fijne plekken met een grote tuin, leuke speelplekken voor kinderen en een groot terras.

Het centrum van de stad is zeker geschikt voor wandelwagens. De stoepen zijn redelijk breed en gelijk. Buiten het centrum zijn de straten wat ouder, maar ook daar kun je goed met een buggy uit de voeten. Natuurlijk heeft een draagzak voor kleinere kinderen ook wel zijn voordelen. En sta er niet van versteld als je af en toe een boom of lantaarnpaal midden op de stoep ziet staan.

Kindvriendelijk overnachten in Boekarest

Als je naar Boekarest gaat is dat meestal niet voor een dagje. Waar je overnacht? Dit zijn onze tips:

Mijn hotel (Radisson Blu) lag midden in het centrum van de stad aan de Calea Victoriei. Vanaf het hotel is het ongeveer 15 minuten lopen naar het oude centrum van Boekarest, een goede plek om je weekend in Boekarest te beginnen.

Wel op 4 kilometer afstand van het centrum, laten we daarmee beginnen. Maar het Ramada Plaza Hotel is wel een aanrader, met het gratis ontbijt, een tuin en een verwarmd binnenzwembad.

Bezienswaardigheden Boekarest met kinderen

Als je zelf het oude centrum wilt verkennen dan kun je door de verschillende straten slenteren. Ik raad je aan om even te stoppen bij de Stavropoleos-kloosterkerk, een van de mooie kerken die Boekarest rijk is. Natuurlijk mag een kijkje in de grootste boekwinkel van de stad Cărtureşti Carusel, oftewel Carrousel van Licht ook niet ontbreken. De boekwinkel is gevestigd in een mooi, gerestaureerd pand en is daarmee een van de meest bekendste plekken van Boekarest voor een Instagram foto.

Het oude centrum Lipscani

Het oude centrum Lipscani was eeuwenlang het bruisend handelscentrum van de stad. Dit kun je nog goed terugzien in de namen van de straten die verwijzen naar oude ambachten. Boekarest stond lang bekend als ‘Little Paris’ door de vele gebouwen met Franse invloeden, maar helaas heeft het communisme de stad niet heel veel goeds gebracht. Veel gebouwen werden gesloopt of stonden op de nominatie om gesloopt te worden en werden dus niet meer onderhouden.

Toen Ceausescu aan de macht was, was dit deel van de stad ook echt geen veilige plek. Gelukkig is na de val van het communisme het oude centrum grondig gerenoveerd en zijn de vele oude gebouwen in oude glorie hersteld. Inmiddels is Lipscani een leuk stuk van de stad geworden, waar je naast alle mooie gebouwen ook veel restaurantjes en cafés vindt.

Het grootste voordeel is dat een groot gedeelte van het oude centrum autovrij is. Dat is zeker als je Boekarest met kinderen ontdekt is dat wel heel fijn. Je kunt het oude centrum het makkelijkste te voet verkennen. Wil je wat meer weten over de geschiedenis van Boekarest (en Roemenië), dan kun je vrijwel iedere dag aansluiten bij verschillende gratis wandelingen onder leiding van een gids die vol passie over zijn of haar stad vertelt. Een aantal leuke wandelingen die vanuit het oude centrum starten.

stedentrip Boekarest

Free Walking tours door Boekarest met kinderen

Tijdens deze wandeling van ongeveer 2,5 uur leer je heel veel over ruim 500 jaar geschiedenis, met verhalen over Vlad III (beter bekend als Vlad Dracula), de Gouden eeuw, het communisme en wat er vandaag speelt in Boekarest. Daarnaast geeft de gids tips voor lokale gerechten, restaurantjes en andere plekken die je niet mag missen.

De gratis tour Old town Legends & Stories van Btrip waar je in de weekenden bij kan aansluiten, is ook echt een leuke wandeling om mee te starten. Ook hier ga je op pad met een enthousiaste gids die je mee neemt in de Geschiedenis van Boekarest. Tijdens deze toer wordt aan de hand van de legendes van de stad meer vertelt over de geschiedenis en natuurlijk mag Vlad Dracula ook hier niet ontbreken.

Deze wandelingen zijn misschien wat minder geschikt als je reist met een peuter of kleuter, maar wanneer je op pad gaat met iets oudere kinderen is een toer echt de moeite waard. (Website)

Fonteinshow

Hebben jullie ’s avonds na een diner nog zin om op pad te gaan, dan zou ik de fonteinshow aan je programma toevoegen. Deze fonteinshow op de Piaţa Unirii (Union Square), is pas sinds september van 2018 weer geopend. De show is te zien van vrijdag tot en met zondag, tussen 20.00 en 21.00u.

De fonteinen laten een spectaculaire show zien in combinatie met muziek en licht. Volgens kenners is de show mooier dan de beroemde fonteinshow bij het Bellagio in Las Vegas. Dat zegt genoeg toch?

Arcul de Triumf

Boekarest heeft een rijke geschiedenis en die daar zie je door de hele stad de sporen van. De Franse invloeden, de invloed van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en natuurlijk de invloed van het communisme. Je ziet deze geschiedenis terug in de vele indrukwekkende gebouwen die de stad rijk is.

Twee iconen die zeker het bezoeken waard zijn, zijn de Arcul de Triumf en het Parlementspaleis. Perfect voor een bezoek tijdens je tweede dag in Boekarest. De Arcul de Triumf lijkt natuurlijk heel veel op de Arc de Triomphe in Parijs. De triomfboog werd in 1922 gebouwd ter nagedachtenis aan de omgekomen Roemeense soldaten in de Eerste Wereldoorlog en bestond oorspronkelijk uit een houten constructie. Het permanente (betonnen) exemplaar werd naar het ontwerp van architect Petru Antonescu in 1935 gebouwd.

Wij mochten tijdens onze trip door Boekarest met kinderen de ‘Arcul’ ook beklimmen om het uitzicht over de stad te bekijken. Normaal gesproken is dit icoon gesloten voor publiek. De stadsgids wist te vertellen dat de Arc de Triomphe vanaf januari 2019 weer geopend is voor publiek. De Arcul de Triumf ligt naast het Herăstrău Park, een van de mooie grote parken van Boekarest.

Parlementspaleis

Het parlementspaleis (Palatul Parlamentului, beter bekend als Paleis van het Volk) is nog zo’n icoon. Het is het grootste gebouw (350,000 m²) van Europa en na het Pentagon ook het grootste gebouw ter wereld. Het gebouw heeft 12 verdiepingen en 8 ondergrondse niveaus. Binnen vind je 2000 zalen en kamers.

Het paleis is gebouwd op een heuvel in opdracht van de Roemeense president Ceaușescu. De bouw begon in 1984 en de hele economie stond in die tijd in teken van de bouw van dit paleis. Het gebouw is enorm en is zowel van buiten als van binnen indrukwekkend. Sinds 1994 zetelt het parlement in dit gebouw. Je kunt het paleis bezoeken, hiervoor kun je vooraf online een kaartje kopen.

Ook in het centrum van de stad zijn nog zoveel iconische gebouwen te bezoeken dat je eigenlijk aan een weekend niet genoeg hebt om de stad te verkennen. Zoals The Romanian Athenaeum, het concertgebouw. Maar ook het beruchte Revolution Square (Piaţa Revoluţiei). Dit gebouw werd wereldwijd bekend werd als het plein waar Ceaușescu zijn afscheidsspeech gaf, voordat hij een dag later op de vlucht sloeg.

Boekarest met kinderen

Bijzondere passages in het oude Centrum

Ook vind je in het centrum van de stad verschillende bijzondere passages waar je op zijn minst even doorheen moet wandelen, waaronder Pasagiul Englez. Dit was ooit een luxe hotel, daarna een bordeel en het is nu appartementencomplex. Deze passage staat ook wel bekend als de ‘engste passage’ van Boekarest, omdat en het vrij donker is en omdat de bewoners niet al te vriendelijk zijn. En dat is ook wel begrijpelijk als er dagelijks veel nieuwsgierige mensen door je woonomgeving lopen.

Vlakbij is de passage Pasagiul Victoriei, herkenbaar aan de honderden gekleurde paraplu’s die boven de passage hangen. Straatjes met gekleurde paraplu’s vind je natuurlijk ook in veel andere steden, maar deze is over het algemeen een stuk rustiger. Je kan er ongestoord een paar mooie foto’s maken.

Rode stippen

Door de hele stad heen zie je rode stippen op gebouwen, zoals je op de foto hierboven ook ziet. Deze stippen worden op gebouwen aangebracht die niet veilig zijn om in te wonen. Ze verkeren in (zeer) slechte staat en wanneer Boekarest getroffen wordt door een aardbeving is de kans heel groot dat ze instorten.

Tours langs de andere kant Boekarest met kinderen

Wil je net als ik ook graag een andere kant van een stad zien, wat meer zien van het dagelijks leven in de stad? Dan zijn er in Boekarest verschillende manieren om dit te doen. Ik ben met tours van Open Doors meegegaan. Ze lieten mij Boekarest op een andere manier laten beleven.

Alternative tour

Dit is een tour door de niet-toeristische wijken van Boekarest, het geeft je een beeld van het echte Boekarest. Op zoek naar toffe street art kom je op bijzondere plekjes in de stad. Ooit deed ik mijn eerste ‘street art tour’ in Lissabon en sindsdien ben ik op deze manier al door verschillende steden heen gegaan. Het is zo’n leuke manier om weg te komen van de standaard bezienswaardigheden en het hart van een stad te ontdekken.

Natuurlijk kun je delen van deze toer ook goed zonder gids bezoeken. Ga dan richting de strada Arthur Verona gaan. In deze omgeving vind je een mooie verzameling street art die jaarlijks vernieuwd wordt. Ook de mooie graffiti op de deur van het voormalig zomertheater Capitol (Strada Constantin Mille 13) is de moeite waard.

Rroma Heritage tour

Deze tour vertelt het verhaal van de Rroma (zigeuners) in Boekarest. De gids vertelt over het verleden van de Rroma in Boekarest, de disciminatie waar de Rroma nog altijd mee te maken hebben en over de kleurrijke cultuur. De Rroma komen oorspronkelijk uit India. Ze reisden door Turkije en verspreidde zich vervolgens in Oost-Europa. In de middeleeuwen werden Rroma in Roemenië verhandeld als slaven en eeuwenlang hebben ze last gehad van discriminatie. Nog altijd heeft deze bevolkingsgroep veel te maken met vooroordelen.

Een van de ‘hoogtepunten’ van de toer is absoluut het bezoek aan de bloemenmarkt. Een kleurrijk stukje in deze grauwe wijk. De bloemen zorgen voor een vrolijk gezicht, maar je ziet ook dat deze mensen in armoede leven.

Jonge kinderen werken mee op de markt en je merkt dat het leven hier alles behalve makkelijk is. Natuurlijk kun je deze Bloemenmarkt (Piaţa de flori) ook zonder tour bezoeken, maar alle verhalen over de geschiedenis en het leven van de Rroma in Boekarest zijn wel echt een toevoeging. Deze tour is vooral geschikt om zelf of met oudere kinderen te doen.

Tips voor een stedentrip Boekarest met kinderen

Boekarest is nog een redelijk onbekende bestemming voor een stedentrip. Daarom heb ik een aantal praktische tips voor je op een rij gezet.

In Roemenië betaal je niet met de euro, maar met de Roemeense leu (RON). 10 Leu is ongeveer 2 euro. Geld wisselen kan op de luchthaven, maar je kunt overal in de stad pinnen.

Vervoer in Boekarest

Boekarest heeft een goed metro systeem, handig want het verkeer in de stad staat regelmatig flink vast. Daarnaast kun je natuurlijk ook eenvoudig met de taxi de stad door. Uber en Taxify werken goed en zijn ook nog een stuk goedkoper dan normale taxi’s. Ik heb een aantal keren gebruik gemaakt van een Uber taxi en betaalde voor een rit van ongeveer 5 km net iets meer dan €2,-. Grootste voordeel vind ik dat je van te voren precies weet wat je ritje kost.

Een ritje vanaf het vliegveld richting het centrum kost je ongeveer € 7,-. De keren dat ik een Uber taxi bestelde, stonden ze ook binnen 2 minuten voor het hotel. Zorg dat je klaar bent als je een taxi besteld.

Fietsen door Boekarest

Wij gaan graag op de fiets op pad om een stad te verkennen, maar in Boekarest is dit (nog) niet heel gebruikelijk. Roemenen zelf fietsen voornamelijk in de weekenden door de parken, maar nauwelijks door de stad. Maar er zijn gelukkig wel verschillende plekken waar fietsen verhuurd worden, onder andere in de buurt van de grotere parken. Bij l’Velo Relax kun je fietsen voor een paar uur of een hele dag huren en ze hebben ook kinderfietsen in de verhuur.

In de stad is een netwerk van fietsverhuurpunten. Bij I’Velo Urban punten kun je na aanmelding met een pas op 15 punten verspreid door de stad een fiets ophalen en hem vervolgens bij een ander punt weer inleveren. Helaas lijkt het erop dat ze geen kinderzitjes beschikbaar hebben. Bij Bike the City in het oude centrum kun je fietsen huren en ook bike-tours boeken. Fietsen met kinderzitjes moeten vooraf aangevraagd worden.

Leuke restaurants in Boekarest met kinderen

Net als in iedere grote stad vind je alle wereldkeukens, dus ook voor kieskeurige eters is er tijdens een stedentrip Boekarest wat te vinden. Zeker in het oude centrum (Lipscani) is voor iedereen wat wils te krijgen, maar aan de andere kant vind je hier ook wel heel veel restaurants gericht op toeristen. Wil je lunchen of dineren op een wat meer bijzonder plekje, dan kun je beter net buiten het centrum een kijkje nemen. Ik heb hieronder een aantal leuke opties voor je op een rijtje gezet.

  • Een plekje voor een lekkere lunch of diner op zijn Mexicaans, is El Torito. Ze serveren hier heerlijke traditionele Mexicaanse gerechten. En als je geluk hebt, kun je ook nog genieten van vrolijke Mexicaanse live muziek. Het kleurige interieur zal ook bij kinderen goed in de smaak vallen.
  • Iets buiten het centrum vind je Hopgarden, een fijne plek voor een diner. Zoals de naam doet vermoeden: het draait hier om bier. Het brouwproces is terug te vinden in het interieur en er staan veel verschillende soorten bier op de kaart. Het restaurant heeft voor kinderen een leuk speeltuintje bij het grote terras. De kaart is internationaal, inclusief hamburgers en pasta, dus ook voor kinderen staat er genoeg lekkers op de kaart.
  • Ben je op zoek naar wat meer traditioneel Roemeens eten dan is La Copac een leuke optie. Het interieur is een mix van Roemeense elementen en modern design. En op de kaart vind je (eenvoudige) Roemeense gerechten. Ze hebben een hele fijne tuin, dus dit is ook een fijn plekje voor een lunch in het voor- of najaarszonnetje.

Stedentrip Boekarest met kinderen – zeker een aanrader

Er hangt in Boekarest een hele fijne sfeer, de inwoners zijn vriendelijk, ze spreken over het algemeen goed Engels en ze helpen je graag op weg. In Boekarest stikt het van de mooie gebouwen en net buiten het gerenoveerde centrum van de stad vind je ook echt nog een stuk van het rauwe Oost-Europa.

Je hebt (nog) geen last van hordes toeristen en er valt zoveel te ontdekken. Boekarest verbergt veel verhalen over het verleden. Door in ieder geval 1 (gratis) toer toe te voegen aan je stedentrip, kom je zoveel meer te weten over deze stad!

Wil je een keer een andere stad bezoeken dan de standaard steden, dan zou ik echt naar Boekarest gaan. Het was voor mij een onbekende stad, maar het heeft een plekje in mijn hart veroverd. Ik hoop snel een keer terug te komen om ook de rest van Roemenië te ontdekken.

Lees ook na deze blog over Boekarest met kinderen: vakantie in Servië

Boekarest met kinderen

Inhoudsopgave

Lees ook op Reistipsmetkids

Sallandse Heuvelrug met kinderen | 10x uitjes

Naar de Sallandse Heuvelrug met kinderen? Onlangs waren wij een weekend in dit gebied...

Achterhoek met kinderen | 9x Uitjes & vakanties

Wat er te doen is in de Achterhoek met kinderen? Dit is een veelzijdige...

Treinbestemming Frankrijk met kinderen | 5x Tips

Op vakantie met de trein naar Frankrijk en zoek je een leuke bestemming die...

Net over de grens in Duitsland met kids |...

Net over de grens in Duitsland zijn er voor kinderen veel leuke activiteiten te...

Vakantiebestemming met baby – 7 Tips

Op zoek naar een vakantiebestemming met baby? Die eerste vakantie met baby is heel...

Vakantie met kinderen | 35 Leukste vakantiebestemmingen

Op vakantie met kinderen en je zoekt de mooiste vakantiebestemming? Veel gezinnen vragen zich...

Categorieën